Vychutnajte si skvelý PORTONIC!


Leto je ideálny čas na osviežujúce aperitívy a obľúbené miešané drinky. Portonic je jedným z nich, preto ho určite ochutnajte! :)

Portské s tonikom je v Portugalsku už desiatky rokov veľmi obľúbeným letným nápojom, ktorý dominuje mnohým barom a reštauráciám. Z prístavného mesta Porto sa Portonic pomerne rýchlo rozšíril cez oceán až do Brazílie, kde sa rovnako stal vychyteným letným hitom. Tento nápoj je skvelá alternatíva k známemu Gin Tonicu. 
 
 

 
Jeho čaro spočíva v pôsobivej jednoduchosti. Do longdrinkového (vysokého) pohára vložte niekoľko kociek ľadu. Následne prelejte cez ľad 1 dl vychladeného bieleho portského a 2 dl toniku. Alkohol a sladkosť portského vína príjemne harmonizuje s horkosťou toniku. Pre lepšiu chuť môžete do nápoja vytlačiť trocha limetkovej šťavy. Pohár možno dozdobiť lístkami mäty a plátkom citróna či limetky.

 
 

Portonic sa perfektne páruje s rôznymi predjedlami, ako sú pražené mandle, pistácie, arašídy alebo olivy. No rovnako tak sa hodí aj k tepelne pripraveným predjedlám, ako napr. k údenému lososovi či k flambovaným slivkám v slanine. 

Portské s tonikom si najlepšie vychutnáte v spoločnosti priateľov počas teplých letných večerov. Na zdravie! ;)